Održana svečana sjednica Skupštine Alumni asocijacije Sveučilišta/Univerziteta “VITEZ“

Skupštini, koja je održana 25. lipnja/juna 2021. godine, nazočili su alumni studenti pojedinih fakulteta Sveučilišta/Univerziteta “VITEZ”, predsjednica Alumni asocijacije i prorektor za nastavu i studentska pitanja.
Svečana sjednica započela je obraćanjem predsjednice Alumni asocijacije, doc. dr. sc. Tanje Gavrić, koja je pozdravila sve alumniste našega Sveučilišta. Potom je dala riječ prorektoru za nastavu i studentska pitanja prof. dr. sc. Emiru Sudžuki koji je u svom obraćanju istaknuo važnost naših alumnista, kako za naše Sveučilište, tako i za doprinos društvu. Osvrnuo se na značaj alumnija za postizanje ugleda na domaćem i stranom tržištu. Završio je izlaganje istaknuvši da je cilj i misija našega Sveučilišta stvarati odgovorne i visokoobrazovne građane, te je zaželio puno uspjeha u daljnjem radu Asocijacije.
Na početku sjednice predsjednica Alumni asocijacije doc. dr. sc. Tanja Gavrić dala je Izvješće o radu za razdoblje od njenog imenovanja, od 2020. do 2021. U svom Izvješću se posebno osvrnula na najistaknutije aktivnosti Asocijacije, te spomenula predavanja “Od osnivačeve ka obiteljskoj kompaniji”, gosp. Borisa Vukića, čija se tematika odnosila na prijenos obiteljskog poslovanja na drugu generaciju. Nakon toga, povodom Svjetskog tjedna novca, Alumni asocijacija je organizirala predavanje na temu “Važnost financijske pismenosti i budućnost novca”, čiji su predavači bili bivši studenti Sveučilišta/Univerziteta “VITEZ”. Cilj je bio iz više perspektiva govoriti na temu novca, obuhvatiti, teorijski, ekonomski, pravni i informatički aspekt novca. Održan je i online susret sa završenim studentima na temu “Na kojim poslovima možete raditi s diplomom Fakulteta poslovne ekonomije?“ . Cilj ovog susreta je bio da se kroz primjere naših alumni studenata ukaže na raznovrsnost poslova koje studenti mogu raditi nakon završetka Fakulteta poslovne ekonomije.
Nakon prezentacije Izvješća o radu Alumni asocijacije, uslijedilo je imenovanje članova Asocijacije u Skupštinu Alumni asocijacije Sveučilišta/Univerziteta “VITEZ”. Tako je sa Fakulteta informacionih tehnologija izabran Ahmed Srebrenica, ispred Fakulteta poslovne ekonomije imenovane su magistrice Aida Palinić i Amina Krnjić, Pravni fakultet predstavljaju prvostupnice Belma Zlotrg i Amina Fazlić, te kao predstavnice Fakulteta zdravstvenih studija imenovane su magistrice Alma Karajko i Emra Zukić-Begić. Alumni su kroz priču o svojim studentskim danima istaknuli utjecaj Sveučilišta/matičnog fakulteta na razvoj njihovog privatnog i profesionalnog života.
Neki od zaključaka sjednice su bili da će se u budućnosti nastojati privući što veći broj bivših studenata i ukazati na važnost povezanosti alumnija sa Sveučilištem/Univerziteta “VITEZ”, privlačenje, uključivanje, motiviranje i povezivanje alumnija, studenata i šire gospodarstvene zajednice sa ciljem doprinosa boljitku nas samih.

 

Leave A Comment